Året runt

Stenestad – För Dig under hela året

Högt uppe på Söderåsen, bland rogivande grönska och skånsk vildmark ligger FUB:s lägergård – Stenestad. Här kan FUB:s medlemmar, svenska och danska orienteringsklubbar, företag och kommunernas personalteam – finna sammanhållning, en lisa för själen, vi-känsla och avkoppling från en stressig vardag.

Varje årstid har sin charm och sin utmaning!

Sommar

Sommartid är Stenestad en underbar tillflyktsort framför allt för FUB:s egna medlemmar. Med läger och utflykter skapas sammanhållning och kamratanda, med medlemmen i fokus skapas ett välbehövligt avbrott i vardagen.

Vår och Höst

Den variationsrika naturen med olika vegetation, backar, kullar och vattenhinder lämpar sig utmärkt för orienterare. De kan träna sina förmågor att finna vägar ut ur snåren och vara först i mål.

Under soliga höstdagar kan växt och svampriket vara ett eldorado och en naturtillgång. Det kan både barn och vuxna använda i utbildningssyfte eller som tillbehör i en smakrik gryta.

Vinter

Eftersom Stenestad ligger högt uppe på Söderåsen, så kan landskapet vara både kargt och vintrigt. Den ibland snötäckta marken lämpar sig både för skidåkning och lekfulla stunder i den preparerade pulkabacken. Klar, kall och gnistrande solsken utanför konferens- fönstret, kan skapa inspiration och nya tankar.

Comments are closed